2 Kor 5:20 Me pyydämme KRISTUKSEN PUOLESTA, antakaa sovittaa itsenne Kristuksen kanssa.

Malakia 4 Puhuu Herran päivästä ja jumalattomien tallaamisesta. Emme vielä ole Herran päivässä. Elian henki on sovinnon henki.

2 Kor 5:20 Sovinto kuuluu jokaiselle ihmiselle sillä Jumala sanoo että Hän haluaa KAIKKIEN ihmisten pelastuvan jotka ottavat sovinnon vastaan.

Olemme tulleet spitaalisia varten jotka eivät muuta kuin kärsi synnin alla. Pappien eli meidän jokaisen tehtävä on viedä sanoma siitä Ainoasta Jeesuksesta Kristuksesta jonka kautta synnin spitaali paranee. Spitaali ei enää pääse valtaan jos valkeudessa vaellamme.

Emme voi viedä sovituksen virkaa suurelle osalle ja joillekin ihmiselle huutaa suureen ääneen että ettekö tiedä miten sairaita ja spitaalisia olette.

Jaakob 2:10 Sillä joka on pitää koko lain mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, on syypää kaikissa kohdissa.

John Bevere sanoi Huutavan ääni kirjassa että suuri harha joka on levinnyt kristillisiin kirkkoihin on että pidämme joitakin ihmisiä syntisempinä kuin jotkut muut. Jumalan edessä ole niin. Jumala ei syntejä erottele. Spitaalia on tai sitä ei ole valkeudessa elävillä koska veallus vaellus valkeudessa pitää synnin pois ettemme tottelisi ja palvelisi syntiä.

Laulamme että vain pisara Jeesuksen verta ja syyllisyys pyyhitään pois. Tämä laulu on tehty myös uskottavaksi. Ei ole olemassa pikku tai isospitaalia sitä joko on tai sitä ei ole. Lakatkaamme erottelemasta syntejä. Jo Jesaja sanoo että kaikki meidän vanhurkautemme oli kuin saastainen vaate edessäsi.

Kun olemme armon ja totuuden jumallisesti ymmärtäneet emme tuomitse niitä jotka ulkopuolella ovat siis jotka eivät vielä kuulu Jumalan perheeseen. Vain syntyneiltä voi odottaa kasvua ei niiltä joka eivät ole edes syntyneet. Ihmiset tietävät varsin hyvin jotka elävät ilman Jumalaa että minkä hedelmän he ovat siitä saaneet. He tarvitsevat vain Armahtajaa ja Vapauttajaa joka on Jeesus Kristus.

Raamattu kieltää muistamasta syntejä jotka on anteeksi annettu. Miksi kirjoitetaan paksuja kirjoja syntielämästä kustantamoilla ja muutamalla sivulla miten nyt on kaikki muuttunut. Synnissä elävät eivät tarvi tietoa synneistään yhtään sen enempää he tietävät vallan hyvin mitä syntielämä on. Jeesus kirkasti sanaa. Pyhä Henki kirkastaa aina Kristusta ja Hänessä ei ole ollut syntiä.

Meillä ei voi olla esimerkkejä kuin Jeesus ja hän tuli todistamaan valkeudesta. Ei synnistä ja pimeydestä. Tehkäämme mekin samoin ja lakatkaamme korottamasta niitä jotka ovat sikolätissä olleet. Antakaamme niille ihmisille todistusmahdollisuus samalla tavalla jotka eivät ole oppineet tuntemaan saatanan syvyyksiä. Jumalan armon ja totuuden käsittäminen ei tarkoita että pitäsisi mennä ihan pohjalle. Kun Pyhä Henki saa ihmisen synnintuntoon siihen ei tarvita kuin syyllinen sydän johon Jumala on vaikuttanut.