Joh 5:2,3,5 Ja Jerusalemissa on Lammasportin luona lammikko jonka nimi on Betesda ja sen reunalla on viisi pylväskäytävää

Niissä makasi suuri joukko sairaaita, sokeita, rampoja ja näivetystautisia jotka odottivat veden liikuttamista

Ja siellä oli mies joka oli sairastanut 18 vuotta.

Kun Jeesus näki hänet siinä makaavan ja TIESI hänen kauan aikaa sairastaneen sanoi hän miehelle: Tahdotko tulla terveeksi.

Sairas vastasi hänelle: Minulla ei ole ketään joka veisi minut lammikkoon kun vesi on kuohutettu ja KUN MINÄ OLEN MENEMÄSSÄ ASTUU SINNE JOKU TOINEN ENNEN MINUA.

Jeesus sanoi ota vuoteesi ja käy.

Ja mies tuli terveeksi ja otti vuoteensa ja kävi . MUTTA SE PÄIVÄ OLI SAPATTI.

Jeesus tiesi että miehellä oli tahto tulla terveeksi koska hän pystyi kävelemään lammikon reunalle muta oli niin hidas. Kyllä jokainen ihminen joka kokisi 18 vuoden sairaana lammikon reunalla pettyisi ja masentuisi ilman Jeesusta. Se on päivän selvää.Joku sanoi että mies oli täynnä itsesääliä on niin helppo tuomita. Kun ei ole vastaavaa kokemusta.

Mutta Jeesus tiesi että mies tahtoi tulla terveeksi koska hän yritti lammikon reunalle. Uskon että hän kysyi sitä myös siksi että halusi kuullaa sen hänen suustaan ja myöskin fariseusten tähden jotka vihasivat Jeesusta kaikkien ihmetekojen takia. He sanoivat heti miehelle sinun ei ole lupaa kantaa vuodetta koska on sapatti.Mies ilmoitti fariseuksille että Jeesus oli hänet terveeksi tehdyt ja heti hän joutui vastustuksen kohteeksi koska he eivät sietäneet Jeesusta.

Ja sentähden juutalaiset vainosivat Jeesusta koska hän semmoista teki SAPATTINA.

Jeesus sanoi myös miehelle älä enää syntiä tee ettei sinulle mitään pahempaa tapahtuisi.

Sama tarina kohtasi miestä jossa oli 2000 riivaajaa, Kun hän oli vapautunut hän halusi seurata Jeesusta mutta Jeesus käski hänen mennä sukunsa luo ja kertoa miten ihmeellisiä asioita Jumala oli hänelle tehnyt.

Sama kohtasi kaivon luona ollutta naista Jeesus sanoi 5 miestä sinulla on ollut ja se joka on nyt miehesi ei ole sinun, Heti naisesta tuli todistaja. Tätä tekee Jeesus Mestari hän ei jätä meitä toimettomaksi.

Joh8:19...Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä vaan ainoastaan sen minkä HÄN NÄKEE ISÄN TEKEVÄN SILLÄ MITÄ ISÄ TEKEE SITÄ MYÖS POIKA TEKEE.

Isäja minä olemme yksi (ECHAD hebereaksi on yksi) Isä ja Poika ovat erottamattomat. Jeesus sanoi ei kukaan tule Isän luokse muutoin KUIN MINUN KAUTTANI JEESUS ON AVAIN IANKAIKKISEEN ELÄMÄÄN.

Joh5:29...Joka ei KUNNIOITA POIKAA SE EI KUNNIOITA ISÄÄ JOKA ON HÄNET LÄHETTÄNYT.

Joh5:24 Totisesti, totisesti minä sanon teille joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen JOKA ON MINUT LÄHETTÄNYT SILLÄ ON IANKAIKKINEN ELÄMÄ EIKÄ HÄN JOUDU TUOMITTAVAKSI VAAN ON SIIRTYNYT KUOLEMASTA ELÄMÄÄN.

HALLELUJA kIITOS ISÄ JESHUAN NIMESSÄ!