Näin Jeesus kysi mieheltä joka oli sairastanut 38v. Mies pystyi menemään altaan reunalle että pääsisi altaaseen kun vesi rupesi kuohuamaan. Hitautensa tähden hän ei päässyt sinne ennen muita.

Olemme julmia niitä kohtaan jotka ovat elämänsä vaikeuksissa. On niin helppo tuomita sairastanut mies joka oli ollut siinä tilassa 38v. Meidän pitäisi kuvitella itsemme siinä tilassa 38v aikajaksolla.

Ei yksikään ihminen ilman Jumalaa kykene olemaan vaikeroimatta tälläisessä tilassa. Jos syytät Betesdan lammikon miestä itsesäälistä pyydä Jumalalta oikeaa asennetta ihmisiä johtaan joka valittavat. Tai pyydä että hän veisi sinut yksinäsi sairastamaan 2 vuodeksi jonnekin niin osaisit sen jälkeen asettua ihmisen asemaan.

Ei kukaan hukkuva ole huutamatta. Uskonnollinen ihminen ei kestä hukkuvan ääntä se tahtoo hiljaisuuden ettei vaan meidän kokouksemme häiriinny. On aika lopettaa itsensä lihottaminen ja alkaa jakaa sitä mitä on saanut.Lahjaksi olette saaneet lahjaksi antakaa. Sitä paitsi Jeesus ei syyttänyt Betesdan lammikon miestä. Hän sanoi vain ota vuoteesi ja käy ja sanoi että älä enää syntiä tee ettei sinulle mitään pahempaa tapahtuisi. Jeesus kysyi mieheltä tahdotko tulla terveeksi koska hän tiesi että joutuisi kohtaamaan fariseusten vainon. Hehän heti parantumisen jälkeen alkoivat vainota tätä miestä. Jeesus tiesi että mies joutuu heti vainon kohteeksi.

Jumala on rakkaus ja jos me emme koskaan vie sanomaa synnin ja sairauden runtelemille. On täysi harha että Jumala juoksee tehden kaiken puolestamme. Jeesus ei käyttänyt kaukorukousta kuin kerran ja me ihmiset luulemme että Herra Sebaot juoksee kaiken puolestamme ettei meidän tarvitsisi liikkua yhtään lähimmäistämme hyväksi. Kristus on maan päällä mutta myös Kristus ruumiissa toteuttaen Jumalan valtakunnan toteutumisen tässä ajassa. Missä on kristittyjen tuki ja avunanto niille jotka kärsivät. Pelkkä rukous ei riitä.

Kun lukee vanhaa testamentti kaikki asiat alkoivat rukouksesta ja sen jälkeen toteutettiin oma velvollisuus asioiden voittamiseksi. Jeesus kyllä sanoi että löytäneekö hän uskoa maan päällä mutta se ei ole käsky vaan pikemminkin merkki että hän voi antaa voiton myös harvojen kautta.Se on meille huutomerkki että heräisimme kantamaan oman kortemme kekoon Jeesus elämän löytymiseen ihmisten elämässä

Abba Isä, Jeesus ja Pyhä Henki tekee sen meidän kauttamme. On aika lopettaa pitämästä Jumalaa juoksupoikana.

Apostolien tekojen seurakunta kokoontui joka päivä eikä kukaan pitänyt itsellään mitä omista vaan kaikki jaettin tarvitseville.Tätä voi aina kierrellä ja selitellä muttä tätä todellinen rakkaus saa aikan unohtaa itsensä ja nähdä lähimmäisen tarpeet. Raamatusta ei saa ottaa mitään pois.