Miksi meillä uskovilla ei ole samanlaista rukousta kun oli Aabrahamilla. Hän aloitti rukoilemaan ei vain Lootin puolesta vaan koko Sodoman kansan puolesta. Aabraham aloitti 50 vanhurskaasta päättyen 10 vanhurskaaseen

1 Ms 18:32 Älköön Herrani vihastuko että puhun vielä tämän kerran entä jos siellä on 10 vanhurskasta ? Niin hän(Jumala) vastasi . Niiden kymmenen tähden jätän hävittämättä Sodoman.

Aabrahamilla oli todella Jumalan mieli joka ei tahdo että kukaan hukkuu. Kunpa me uskovat rukoilisimme näin.

1 Ms 19:7 ja sanoi :(Sodoman miehille) Älkää veljeni tehkö niin pahoin. Hän silti rakasti Jumalan rakkaudella Sodoman miehiä koska puhutteli heitä veljiksi.

Sodoman puute oli evankeliumin puute. Miksi Loot ei lähtenyt Sodomasta jos se tosiaan vaivasi hänen sieluaan. Miksi hän tarjosi omia tyttäriään Sodoman miehille. Myös hänen vaimonsa elämässä oli jotain vikaa. Miksi hän niin kaipaili Sodomaan niin että katsoi taakseen ja muuttui suolapatsaaksi.

David Wilkerson sanoi että jos kuvittelemme että kansakuntamme on jo niin kaukana herätyksestä synnin tähden että herätys ei voi tulla olemme väärässä. Ihminen kyllä voi tulla Jumalan hylkäämäksi mutta lunastus koskee henkeä sielua että ruumista. Asenteissamme on korjattavaa. Eikä huutaa joillekin ihmisille olette armon ulkopuolella ja itse luulemme pääsevämme taivaaseen siitä päättää Kuningasten Kuningas Jeesus Kristus. Jotkut ovat jo täällä valmiita lausumaan kadotustuomioita joillekin ihmisille.

Meillä uskovilla on sovituksen virka muuta virkaa meillä ei ole. Jumala kyllä pitää huolen maailman tuomiosta se ei ole meidän tetävämme.

Me kaikki olemme syntiä tehneet miksi meillä on niin armoton asenne joitakin ihmisiä kohtaa. Asenne on tämä. Kun Jumalan rakkaudella kohtaamme ihmisen kuten Jeesus, toivo pelastuksesta herää heissä. Jumala ei tahdo että kukaan hukkuu.

Leonard Ravenhill kirjoitti. Sodoma tuhoutui vaikka siellä ei ollut yhtään raamattua meillä on miljoonittain raamattuja ja mikä synninmäärä jopa seurakunnissa. Miksi uskovat hoemme olemme vajavaisia ja syntisiä ja sitten odotamme jumalattomalta maailmalta jotka eivät ole edes syntyneet(uudesti ylhäältä) vanhurskaita tekoja.

Ei syntymätön voi kasvaa.Vain syntynyt voi kasvaa täyteen miehuuteen joten uskovat korjatkaamme asenteitamme.

Elian henki on sovituksen henki anteeksiannon henki ei tuomion henki.

On eri asia tuomio kuin omantunnon Pyhän Hengen ääni teit synti tee parannus minun ja veljesi kanssa.