Luukas

8:22 Niin tapahtui eräänä päivänä, että hän astui opetuslapsinensa venheeseen ja sanoi heille: "Menkäämme järven tuolle puolen." Ja he lähtivät vesille.
8:23 Ja heidän purjehtiessaan hän nukkui. Mutta alas järvelle syöksyi myrskytuuli, ja venhe tuli vettä täyteen, ja he olivat vaarassa.
8:24 Niin he menivät ja herättivät hänet sanoen: "Mestari, mestari, me hukumme!" Ja herättyään hän nuhteli tuulta ja veden aallokkoa; ja ne asettuivat, ja tuli tyven.
8:25 Ja hän sanoi heille: "Missä on teidän uskonne?" Mutta pelko oli vallannut heidät, ja he ihmettelivät, sanoen toisilleen: "Kuka onkaan tämä, kun hän käskee sekä tuulia että vettä, ja ne tottelevat häntä

Mqtteus 14:22 Ja kohta hän VAATI opetuslapsiansa astumaan venheeseen ja kulkemaan edellä toiselle rannalle sillä aikaa kun hän laski kansan luotansa

Jeesus lähetti heidät koetukseen ja kun he näkivät Jeesuksen kävelevän järven päällä he huusivat pelosta se on aave. Jeesus vain vastasi.Älkää pelätkö minä se olen!

Opetuslapset joutuivat tilanteeseen jossa he olivat vaarassa. Jeesus koetteli heidän uskoaan. Aivan kuin Daniel ystävineen sanoi vaikka heittäisitte meidät pätsiin me emme kumarra patsasta ja vaikka Jumalamme ei meitä auttaisi emme kumarra kultaista patsastanne.

Jeesus halusi että opetuslapset olisivat ottaneet hänestä mallia kun hän vain nukkui kun myrskyssä ja venhe oli vaarassa upota siksi hän kysyi missä on teidän uskonne.

Usko ei kasva jos emme suostu vastoinkäymisiin ja sitä kautta kasvamme uskossa.

Lopulta Jeesus hiljensi aallot. Näin hän tekee jokaiselle. Sano vaikka Jeesus auta minun epäuskoani. Hän tekee sen.