Jeesus sanoi selvästi

Joh 14:6 Minä olen tie, totuus, ja elämä eikä kukaan tule Isän luo muutoin kuin minun kauttani.

Uskonelämä vaatii tiellä vaelluksen ennen kuin perillä ollaan. Monet ovat kutsutut harvat valitut. Jätä joku näistä kolmesta pois niin et perille pääse koska raamattu ja Jeesus elämä pitää ottaa kokonaan elämäänsä. Ei valikoiden. Se sisältää työtä rakkauden tähden ei vaatimuksesta Jeesus ei välitä semmoisesta työstä pätkän vertaa, siunausta, vaikeuksia jopa vainoa. Ainakin joissakin maissa. Usko riippuu kiinni rakkauden laissa.

Jumalan rakastamisen rinnalla samanvertainen käsky on rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Monet eivät pidä tästä koska Kristuksen rakkaus vaatii meitä.

Ajattele Jumalaa Jeesusta joka käveli monta päivää parantaakseen yhden sairaan. Olemmeko valmiit siihen kysyn myös itseltäni. Hän tekee miestä ihmisten kalastajia eikä lintujen pyydystäjiä. Ei voi olla armoa ilman totuutta eikä totuutta ilman armoa poistat toisen niin olet antikristillisen uskon oppilas. Joku väittää että jos ei pysty itseään hillitsemään pitäisi leikata poikki se viettelevä silmä. No jos on alkoholiongelma mitä sitten pitäisi tehdä? Ei ainakaan kauppaan pääse. Usko lähtee sydämestä eikä ulkonaisesta pyhyydestä. Täysin pyhiä meistä ei tule koskaan. Se ei tarkoita silti sitä ettemmekö voisi vaeltaa puhtaasti. On eri asia juosta kilparadalla ja kompastua kuin kontata siellä. Kyllä tulee pitkä matka. Oletko kuullut muuten seurakunnissa puhuttavan totuudesta.

Jeesus sanoi minun sanani on totuus. Siis kaikki mitä raamatussa on on totuutta. Armoa ja totuutta. Monet eivät halua kuulla parannuksenteosta koska halutaan itsekkäästi siunauksia meitä ei ole kutsuttu elämään vain itsellemme ja taivaspaikkaa odotellen. Me olemme kutsutut hukkuvalle maaailmalle.

Apostolien teoissa sanotaan että he täyttyivät Pyhällä Hengellä ja tulella. ja kohta yhtenä päivänä oli 3000 uskoontuluttta. Tuli puuttuu. Sen tähden ei ole herätystä. Kylmä sydän ei herätä ketään joka haluaa lämpöiseen. Eli sydämen johon saa toivon toivottomuuteen. Oletko miettinyt koska viimeksi todistit tuntemattomalle. Jos et mieti miksi et? Rehellisesti?

Ei siitä naisesta jolla oli ollut 5 miestä kivalta tuntunut kun Jeesus sen sanoi mutta hän katui koska oli heti kertomassa Jeesuksesta. Usein luetaan että kun laittomuus pääsee valtaaan kylmenee useimpien rakkaus. Sitä ei ole laitettu käskyksi että ollaan nyt vaan sitten syntisiä vaan se on tehty niitä varten joilla vielä on uskoa Jumalaan.

Ei määrä vaan laatu. Jumala ei koskaan katso määrään vaan laatuun. Kun se sotapaallikkö vanhassa testamentissa taisi olla 30000 sotilasta ja vain 300 oli sotilaskelpoisia. Siinä esimerkkiä mieti Gideonia, Daaavidia ja muita. Kun antanut täysin Jumalan hallintaan ja pyydät ensimäiseksi taivasten valtkuntaa sisimpääsi jo alkaa tapahtua.

Hebr 11:34 sammuttivat tulen voiman, pääsivät miekanteriä pakoon, voimistuivat heikkoudesta,tulivat väkeviksi sodassa.ajoivat pakoon muukalaisten sotajoukot!