Israel taisteli ja niin kauan kuin Mooseksen kädet olivat ylhäällä Israel oli voitolla!

2 Moos 17:11,12 Ja niin kauan kuin Mooseksen kädet olivat YLHÄÄLLÄ OLI ISRAEL VOITOLLA mutta kun hän antoi kätensä vaipua olivat amalekilaiset voitolla

Mutta kun Mooseksen kädet väsyivät ottivat he kiven ja asettivat sen hänen allensa ja hän istui sille ja Aaron ja Huur kannattivat hänen käsiään. Näin hänen kätensä kestivät vahvoina auringon laskuun asti

Rukous toi voiton mutta israelilaiset joutuivat itse taistelemaan. raamattu ei tunne rukousta ilman että sotajoukko taistelee.

Jerikon murtuminen

Joosua 6:3 Kulkekaa siis kaikki sotakuntoiset miehet kaupungin ympäri kiertäkää kerta kaupungin ympäri tee niin kuutena päivänä

Seitsemäntenä päivänä pappi puhaltakoon pasuunaan. Silloin kun minä seitsemäntenä päivänä käsken nosta sotahuudon se tehkää

Joosua 6:10...Nostakaa sotahuuto silloin se nostakaa. Ja Jerikon muurit murtuivat mutta huudolla ei kapunkia valloitettu he joutuivat valloittamaan itse kaupungin.

1 Kun 18:21 Elia (sanoi Jumalan kansalle sama tänäänkin) kuinka kauan onnutte molemmille puolille jos Herra on Jumala seuratkaa häntä jos Baal on jumala seuratkaa häntä. Eikä kansa vastannut hänelle mitään.

Vasta kun tuli lanksi taivaasta ja kulutti alttarin Israelilaiset kumartuivat maahan ja sanoivat Herra on Jumala (kauan meni ennen kuin tekivät päätöksen)

Taistelu kesti aamupäivästä iltapäivään kun Baalin profeetat huusivat epäjumalaansa. Vasta kun ruokauhri uhrattiin Jumalalle Elian Jumala ilmestyi ja tulella kulutti kivet ja veden sen ympärillä.

Tämä ei ollut 1min lause että Herra tiedät sen ja sen asian. Se ei ole rukoustaistelu. Me emme ymmärrä että rukous on rankin ja vaativin tehtävä uskovalle koska epäuskoista Jumala ei kuule. Myöskin emme voin rukoilla 100 aihetta kerralla vaan yksilöidä yksi aiheemme jota anomme ja rukoilla niin kauan että tunnemme että hengessä rukoustaakka on otettu pois. Rukoilija tuntee aina taakan siihen asti kunnes se on Jumalalle uskossa jätetty.

Miksi Jeesus jolle oli annettu kaikki valta ei parantanut kuin yhden tytön olematta itse paikalla ja silloinkin oli viestinviejä joka vei sanoman että tyttö paranee. Jeesus kohtasi jokaisen sairaan henkilökohtaisesti.

Myös raamatussa on armolahjat. Jos herätys ja kaikki mitä raamattu lupaa tapahtuisi pelkällä rukouksella ilman ihmisten kohtaamista emme tarvitsisi seurakuntaa emmekä armolahjoja.

Missään raamatussa ei käsketä rukoilla herätystä mutta Jeesus käski rukoilla elomiehiä elonkorjuuseen siellä TYÖMIEHIÄ ON VÄHÄN.

Maanviljelijä ei voi istua traktorissa ja käskeä Herra Sebaotia korjaamaan viljan. Se on maanviljelijän tehtävä hänellä on kädet ja jalat sekä meillä kristityillä pitäisi olla suu jonka avaamme jumalattomille.

Rukous ei todellakaan ole mitään lappujen lukemista kaukana siitä meidän täytyy tietää että sotamme on taivaallisissa eikä ihmistä vastaan.

Sota aseet vasemmassa ja oikeassa kädessä.

Jaakob 5:17 Elias oli yhtä vajavainen kuin mekin ja hän RUKOILI RUKOILEMALLA ETTEI SATAISI eikä satanut maan päällä kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen.

Ei ollut yhden minuutin rukous!