Job 2:13 Sitten he istuivat hänen kanssaan maassa seitsemän päivääja seitsemän yötä eikä kukaan heistä puhunut sanaakaan hänelle sillä he näkivät että hänen tuskansa oli ylen suuri.

Jobista Jumala sanoi saatanalle oletko pannut merkille Jobin ja saatana sanoi kaikessahan sinä olet häntä siunannut niinpä saatana sai koetella Jobia. Lopulta Jobin koettelemus päättyi ja hän sai moninkertaisesti sen mitä oli menettänyt .

Minusta tässä olisi sielunhoitajille oiva esimerkki onko Jumala todella kutsunut ihmisen tähän työhön. Meillä ei pitäisi olla mitään kiirettä kohdatessamme ihmisen. Liukuhihnarukouksia Jumala ei kuule. Kannattaa rukoilla yhden asian puolesta niin kauan että tietää nyt on Jumalan aika toimia ja niin hän toimii. Myöskään sielunhoitajalla ei voi olla heti vastausta. Mihin meillä on kiire kun pitäisi kulkea lähimmäisen rinnalla ja itkeä itkevien kanssa.

Jokainen meistä joutuu joskus laaksoon mutta Kristus on siellä meidän kanssamme.

Lapsena sain eräältä ystävältä lappusen jossa luki Älä ihmettele jos joudut synkkään laaksoon se kuuluu koulutukseen. Jumala ei voi poistaa omaa ylpeyttämme kuin laaksojen ja kärsimysten kaatta